اهمیت بازی برای کودکان
بازی طیف وسیعی از فواید سلامت جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی برای کودکان دارد. بازیهای کودکانه که هیچ هدفی ندارند، به دور از تفریح بیهوده، منجر به آسیب رساندن به رشد جسمی، ذهنی، شناختی، عاطفی و اجتماعی کودکان میشود و به همین دلیل به عنوان یکی از مؤلفههای کلیدی در سلامت نسلهای آینده و پیشینیان شناخته میشود.
بدن را سالم کنید
بازی برای رشد بدن سالم و قوی در دوران کودکی ضروری است. کودکان در حین بازی چیزهای زیادی از جمله مهارتهای حرکتی درشت، انعطافپذیری و مهارتهای تعادلی که در طول زندگی به آنها نیاز خواهند داشت، یاد میگیرند. بازی در فضای باز و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، در محیط های طبیعی و هوای تازه، باعث می شود کودکان از سلامت جسمانی خوبی برخوردار شوند که به شدت بر شکل گیری استخوان ها و استحکام سیستم ایمنی آنها تأثیر می گذارد.
بازی علاوه بر افزایش فعالیت بدنی فواید زیادی دارد:
- منجر به افزایش قدرت عضلانی می شود
- عملکرد خوب قلب و ریه ها
- به پیشگیری از چاقی، دیابت و کلسترول بالا کمک می کند
تعداد کودکان مبتلا به بیماری های مزمن مانند آسم، چاقی و دیابت به سرعت در حال افزایش است. این تحقیق نشان می دهد که با استراتژی افزایش زمان بازی می توان در مبارزه با بیماری های مزمن و عفونی در کودکان گام برداشت.
منجر به سلامت مغز و ذهن می شود
بازی بخشی جدایی ناپذیر از رشد عصبی حیوانات و کودکان خردسال است. تحقیقات نشان می دهد که میزان بازی در موش ها به طور مستقیم با سرعت رشد مغز، به ویژه مخچه (ناحیه مربوط به کنترل حرکتی) مرتبط است. به نظر می رسد این بازی نقش مهمی در شکل گیری مغز بزرگسالان با قابلیت بهبود کنترل عضلات دارد.
گفتگوهایی که بین کودکان و بزرگسالان در حین بازی اتفاق می افتد همچنین منجر به تقویت ارتباطات عصبی در قسمت های مختلف مغز می شود که برای یادگیری زبان حیاتی است.
بازی باعث تقویت هوش هیجانی و عزت نفس کودکان می شود
تصور کنید که در سال چهارم زندگی کودک هستید و در حال ساختن یک برج هستید. ناگهان آخرین بچه به برج التمین بالا می رود و می میرد. چه کار می کنی؟ آیا معلم خود را می شناسید؟ یا به این کودک می گویید که اعمالش با قوانین در تضاد است؟ هل تباکی
ما اغلب موقعیتهایی از این دست را در موقعیتهای بازی بدون ساختار میبینیم و کمک به کودکان برای یادگیری کنترل احساسات و ابراز آنها بسیار مهم است. کودکانی که صحبت نمی کنند می توانند نظرات، تجربیات و ناراحتی های خود را در حین بازی بیان کنند. این به هوش هیجانی که در طول بازی کودک ایجاد می شود کمک می کند تا موقعیت ها و روابط اجتماعی را در طول زندگی و راهنمایی او تشخیص دهد.
بازی علاوه بر رشد هوش هیجانی به رشد اعتماد به نفس کودکان کمک می کند. با افزایش اعتماد به نفس و انعطاف پذیری کودکان می توانند جایگاه خود را در این کیهان پیدا کنند و با چالش های آینده روبرو شوند.
منجر به روابط دوستانه می شود
من در حال تحقیق در مورد هوش هیجانی خود هستم و در عین حال به کودکان کمک می کنم تا بازی کنند و با همسالان خود ارتباط برقرار کنند. روابط دوستی تأثیر زیادی بر روند بهبود و زندگی انسان دارد. شکستن روابط دوستانه در سنین پیش دبستانی به بهبود مهارت های اجتماعی و عاطفی کودکان و تقویت حس تعلق کمک می کند، در حالی که دوستی های بزرگسالان یک شبکه حمایتی قوی ایجاد می کند و به کاهش استرس کمک می کند.
من معتقدم که ماهیت بدون ساختار بازی کودکان، مدارهای عصبی را در جلوی مغز ایجاد می کند، که به مغز (و کودک) کمک می کند تا با تعاملات اجتماعی پیچیده مقابله کند.
ایجاد رابطه سالم بین والدین و فرزندان
مسیر رشد و تکامل کودکان ارتباط مستقیمی با میزان ارتباط والدین با فرزندان دارد و یکی از اصلی ترین راه های توسعه این روابط بازی است. وقتی والدین با فرزندان خود بازی می کنند، یک پیام ساده به کودک می فرستند: تو برای من مهم هستی. توجه غیرقابل انکاری که والدین در طول زمان به فرزندان خود می کنند به کودک این امکان را می دهد که بداند از آنها قدردانی می شود، به والدین می آموزد که چگونه فعالانه با کودک ارتباط برقرار کنند و به والدین اجازه می دهد تا در ارائه این زمینه راهنمایی کنند. بنابراین بازی می تواند سنگ بنای برقراری روابط سالم و پایدار بین والدین و فرزندان باشد.
همکاری را به کودکان بیاموزید
هنگامی که کودکان در بازی بدون قید و شرط شرکت می کنند، مهارت های اساسی در مورد نحوه همکاری با دیگران را می آموزند. به جای تکیه بر قوانین و مقررات و تنظیم تجربیات خود، باید با همتایان خود برای ایجاد و رسیدن به اهداف مشترک همکاری کنند. این همکاری شامل مشارکت، مذاکره و حل تعارض است. توانایی همکاری با دیگران و مهارت های به دست آمده در طول بازی به افراد کمک می کند تا تعاملات شخصی خود را در طول زندگی خود در مدرسه، محل کار و محیط های خانوادگی بهتر کنترل کنند.
آموزش مهارت حل مسئله به کودکان
بازی کودکان را تشویق می کند تا مفهومی به نام تفکر واگرا را توسعه دهند که به توانایی خلق ایده از طریق کاوش در بسیاری از راه حل های ممکن اشاره دارد. از سوی دیگر، شامل حل مسائل همگرا، حل یک مسئله با یک راه حل واحد است. در حالی که حل مسائل همگرا در کلاس درس و در تست های هوش سنتی مورد تاکید قرار می گیرد، حل مسائل واگرا با خلاقیت مرتبط است و در دنیای متنوع و پیچیده ای که در آن زندگی می کنیم کاربرد بیشتری دارد.
تفاوت در توانایی حل مسئله که در حین بازی تقویت می شود، به توجیه مسیر کودک واقعی و همچنین تشویق عملکرد خوب در آزمون های استاندارد کمک می کند.
تشویق خلاقیت در بازی
بسیاری از مردم فکر می کنند که خلاقیت یک مهارت خاص است که فقط در اختیار افراد خوش شانسی مانند هنرمندان و نوازندگان است. با این حال، حقیقت این است که همه انسان ها می توانند خلاق باشند و بازی روشی است که می توانیم برای تحریک خلاقیت ذاتی خود از آن استفاده کنیم.
خلاقیت راهی سالم برای کودکان برای بیان احساسات و انعکاس تجربیاتشان است.
استرس را کاهش می دهد
متأسفانه، زندگی مدرن مملو از استرس ذهنی است و اگر نتوانیم در فعالیت های کاهش دهنده استرس شرکت کنیم، می تواند به سرعت ما را تحت تأثیر قرار دهد. در حالی که تکنیکهای مدیتیشن، مانند مدیتیشن، جایگاه خود را در مدیریت استرس دارند، بازی نیز به عنوان وسیلهای برای کاهش تأثیر استرس روزانه بر زندگی، سلامت و روابط ما مهم است، اما مورد توجه قرار نمیگیرد. کنترل وقایع مجاهدین
یادگیری از طریق بازی
بازی یکی از راه های اصلی یادگیری و رشد کودکان است. بازی به کودک کمک می کند تا توانایی های خود را بشناسد و از خود راضی باشد و باعث رضایت از خود شود. از آنجایی که بازی ها برای کودکان سرگرم کننده هستند، کودکان اغلب جذب آنها می شوند. بازی برای رشد کودک بسیار مهم است، از این رو در سال های اول، جزء مهمی از رشد کودک محسوب می شود و در طول مسیر، چیزهای زیادی یاد می گیرد. بنابراین کودکان خردسال می توانند مهارت های زیادی را در حین بازی به دست آورند. آنها زبان، احساسات، خلاقیت و مهارت های اجتماعی خود را توسعه می دهند. این بازی همچنین به رشد تخیل کمک می کند و به کودک حس ماجراجویی می دهد. به این ترتیب آنها می توانند مهارت های اساسی مانند حل مسئله، کار با دیگران، اشتراک گذاری و غیره را بیاموزند. این به نوبه خود به آنها کمک می کند تا توانایی تمرکز را نیز توسعه دهند.
بازی های مفید برای یادگیری
ارائه بازیهای متنوع به کودکان به روشهای زیر کمک میکند تا یاد بگیرند:
- بازی با ماسه و آب میتواند مقدمهای عالی برای علوم و ریاضیات باشد، به عنوان مثال یاد بگیرید که آب مایع است و جامد نیست و میتوان آن را در ظروف با اندازههای مختلف اندازهگیری کرد.
- بازی با خمیر بازی یا پلاستیک، کشیدن نقاشی، لباس پوشیدن و بازی با عروسک ها می تواند کودکان را به خلاقیت، تخیل و ابراز احساسات تشویق کند.
- این می تواند به شما در ایجاد بلوک های ساختمانی، ترکیب ها و اشکال در تعیین اشکال و اندازه های مختلف، چیدمان چیزها و ایجاد منطق کمک کند.
- بازی با توپ، رقصیدن، دویدن و بالا رفتن به تقویت قدرت، انعطاف پذیری و مهارت های هماهنگی کمک می کند.
- بازی ها به شما کمک می کنند با دیگران هماهنگ شوید و چیزهای خود را به اشتراک بگذارید.
- به آواز خواندن و نواختن آلات موسیقی ساده در رشد ریتم و گوش دادن به آن و بهبود آن کمک می کند.
نکات مهم در مورد اسباب بازی های کودکان
مهم است که یادگیری در این دوران لذت بخش باشد. بنابراین، باید با اعمال کسانی که آنها را دوست دارند مرتبط باشد. آنها راه های غیرعادی برای استفاده از افعال پیدا می کنند. برای یک کودک کوچک، اصول اولیه فقط برای برج سازی نیست، شما می توانید رنگ را بدون قلم مو استخدام کنید! به آنها نشان دهید که چگونه کارها را کامل کنند، اما اگر می خواهند این کار را انجام دهند نیز تلاش می کنند.
فرزندان من از طریق تمام حواس خود از جمله چشایی، لامسه، بینایی، شنوایی و بویایی یاد می گیرند. به اطرافیانم نگاه می کنند و از رفتار و گفتار من تقلید می کنند.
زیاد به فرزندتان فشار نیاورید. کودکان به روش خود و در زمان خود رشد می کنند. سعی کنید با بچه های آخر مقایسه نکنید. شما همچنین می توانید آنها را تشویق کنید که در حین خواندن کتاب هایشان مرا بخوانند. به تصاویر با هم نگاه کنید؛ این به کودکان خردسال کمک می کند تا کلمات را درک کنند.
همچنین دوست دارم هنگام آشپزی یا نظافت با آنها در مورد فعالیت های روزانه زیاد صحبت کنم. این به شما فرصتی می دهد تا نحوه کار تجهیزات را به آنها آموزش دهید و آنها می توانند از شما سؤال کنند. برای بسیاری، “چرا؟” آماده
اثرات مضر تشویق کودکان به بازی
در حالی که بازی کودکان بقا و کیفیت زندگی آنها را بسیار افزایش می دهد، فقدان بازی عواقب جدی برای سلامت جسمی، روانی و عاطفی آنها دارد. «محرومیت از بازی» اصطلاحی است که برای توصیف پیامدهای منفی رشدی، عاطفی و اجتماعی بازی به کار می رود.
متأسفانه با سبک زندگی پرشتاب امروزی، کاهش زمان صرف شده در مدرسه برای تفریح و افزایش تمرکز بر تحصیلات آکادمیک و فعالیت های ورزشی پرخطر برای کودکان، کودکان فرصت کمی برای آماده شدن برای دنیای کار باقی می گذارند. افزایش خلاقیت، و بازی نامنظم.
در آخرین مفهوم، عدم بازی در کودکان آنها را افسرده، ناسالم و کم هوش می کند. به عبارت دیگر، همه کارها و کم بازی، کودکان را افسرده و ناسالم می کند و ضریب هوشی کمتری دارند. آیا می توانید پاسخی برای افزایش اضطراب، اضطراب، افسردگی و نمرات پایین کودکان در علوم و ریاضیات، «دستور العملی» برای بازی بیشتر باشید؟ پاسخ “بله، قطعا” است. در واقع، اضافه کردن زمان استراحت اضافی به برنامه های مدرسه برای کودکان می تواند به بهبود مهارت های تحصیلی، بهبود رفتار کلاسی و بسیاری از فرآیندهای شناختی، عاطفی و اجتماعی که در بالا ذکر شد کمک کند.